Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam) Schouwstraat 15 (Amsterdam)

Schouwstraat 15

Amsterdam

KOOPPRIJS

€ 1.190.000,- k.k

Vraag een bezoek aan Contacteer ons
Onder bod
126m²
6

Schouwstraat 15 | Omschrijving

Deze royale karakteristieke woning is gelegen in één van de meest gewilde straten in Nieuwendam! Een buitenkans kortom, want deze buurt (beschermd stadsgezicht) voelt aan als een klein dorp. Deze parel is gelegen aan de Schouwstraat 15, tussen de Nieuwendammerdijk en het Purmerplein. Een fijn woonhuis met een voor- en achtertuin. Het huis is bovendien na-geïsoleerd en voorzien van acht zonnepanelen (2016) waardoor een energielabel B is bereikt.
Het is een charmante karakteristieke woning, in 1953 gebouwd i.o.v. Stoomvaart Maatschappij “Nederland” N.V. voor leidinggevend personeel, solide gebouwd in een groene en kindvriendelijke wijk. Hier combineer je het beste van twee werelden: rust en ruimte. Maar toch ook dicht bij het centrum. De erven verkopen het ouderlijk huis wat eerst door de ouders werd gehuurd en in 1998 door hen is gekocht.


Indeling

Begane grond:
Deze woning heeft een eigen tuinpad en een heerlijke voortuin van circa 35m². Ruime entree, halletje met o.a. apart toilet, fonteintje, meterkast en trap naar de eerste verdieping. Tevens is hier de toegang tot de woonkamer en suite en de aparte woonkeuken.
De hoge door Dudok architectuur geïnspireerde stalen ramen aan de voorzijde geven uitzicht over de straat en de voortuin. Vanuit de woonkamer uitzicht op en vanuit de keuken is de ruime zonnige achtertuin op het zuiden bereikbaar. Deze tuin is tuin 14,3m diep en ruim 7 meter breed!! Heerlijk ruim dus om te zitten / zonnen, met uitzicht op veel groene beplanting en bomen. Door de beplanting geniet je ook van veel privacy en kan je lekker beschut zitten.
Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot de 3 slaapkamers, de badkamer en een wasruimte..
Beide slaapkamers aan de achterzijde hebben openslaande deuren naar een klein balkon met fraai uitzicht op je tuin.
Tweede verdieping:
Op de 2e verdieping, welke te bereiken is via een vaste trap is thans een dakkapel aan de achterzijde. Eventueel is deze ruimte nog te verdelen in twee slaapkamers.


Ligging

Amsterdam-Noord is ideaal dankzij haar ligging en de natuur. Je combineert het genot van landelijk wonen met het gemak van de stad op fietsafstand en ook het beschermde natuurgebied Waterland is dichtbij. Amsterdam-Noord ontwikkelde zich de afgelopen 20 jaar in razend tempo tot een zeer geliefde woonomgeving met een grote diversiteit aan scholen, sportgelegenheden en horecagelegenheden. De ADAM Toren, EYE filmmuseum, Tolhuistuin, FC Hyena, De Goudfazant, Het Vliegenbos, buurtboerderij De Verbroederij en de Noord/Zuidlijn maken van Amsterdam-Noord een hotspot met steeds meer allure maar met behoud van z’n authenticiteit. De Ringweg A-10 met zijn uitvalswegen is nabij en naast de Noord/Zuidlijn is er goed aanvullend openbaar vervoer. En behalve de pont die Noord dag en nacht met het Centraal Station verbindt, zijn ook de pont naar Oost en de pont vanaf de Meeuwenlaan naar de Nieuwmarkt vlakbij. De woning is gelegen in een van de mooiste, kindvriendelijke en rustigste straatjes in Tuindorp Nieuwendam direct achter de Nieuwendammerdijk, wat bekend staat om zijn groene en waterrijke omgeving. De Schouwstraat ligt pal aan de Schellingwouderbreek, met op een steenworp afstand Jachthaven Twellegea, café ’t Sluisje, het IJ en Schellingwoude.


Bijzonderheden

  • Perceeloppervlakte 195 m²;
  • Woonoppervlak 126 m²(BVO 165m²), NEN 2580 meetrapport aanwezig;
  • Voortuin van 35m², achtertuin van 100m² op het zuiden met achterom en houten schuur;
  • Gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond afgekocht t/m 29-02-2028;
  • Overstap naar eeuwig durende erfpachtcanon afgerond onder gunstige voorwaarden;
  • M.i.v. 01-03-2028 jaarcanon € 1017,77 jaarcanon, prijspeil 2024 met inflatie index vanaf heden;
  • Eeuwigdurende afkoop nog mogelijk (2024) volgens rekentool voor €. 37.857,
  • De woning heeft energielabel B, geldig tot 10-02-2027;
  • Oplevering kan spoedig
  • niet bewoners clausule, asbest clausule, ouderdomsclausule en nen2580 clausule van toepassing.


Floorplan of Schouwstraat 15 (Amsterdam) Floorplan of Schouwstraat 15 (Amsterdam) Floorplan of Schouwstraat 15 (Amsterdam) Floorplan of Schouwstraat 15 (Amsterdam) Floorplan of Schouwstraat 15 (Amsterdam)
Bezoek aanvragen

Wil je deze woning bezichtigen? Vul onderstaand contactformulier in of neem direct contact op met ons kantoor via onderstaande gegevens.

+31 (0)20 627 5011 Mail icon info@recourtmakelaars.nl

"*" geeft vereiste velden aan